ЦСКА шокира с искане за постоянен допинг контрол

Спорт

11-02-2013, 17:06

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Червените" пожелаха равен старт и чиста игра през пролетта

ЦСКА излезе със специално обръщение, в което пожела след всеки мач на отбора в "А" група през пролетния полусезон да бъде провеждан допинг контрол над играчите им, съобщава Sportline.bg. "Искаме равен старт и чиста игра. Винаги сме спазвали правилата на футболната игра, както и разпоредбите на БФС, УЕФА и ФИФА", обявиха "червените" на офицаилания си сайт. Ето какво гласи съобщението на клуба:

До спортната общественост

Уважаеми Дами и Господа,

като Клуб получил световно признание заради градените близо 65-години традиции, довели до върхови футболни постижения, и най-важното – спечелил сърцата на милиони българи, ЦСКА София няма намерение да се оплаква от каквото и да било. Като редовен участник в А група обаче, а и безусловен рекордьор по спечелени шампионски титли в нея, определено имаме право на глас! Глас, който силно вярваме, се чува и извън пределите на страната. Винаги досега сме поставяли чистата спортна надпревара като основа в ежедневието си. Така ще бъде и занапред. Всеки мач започва от 0:0. Това дава равен старт. ЦСКА София иска точно това и нищо повече. Равен старт и честна игра. Само така се гради взаимно доверие. Освен идеята за Fair Play, дълбоко уважаваме и спазваме принципите за съхраняването й.

За целта, ЦСКА ще иска, а и ще осигури, където и когато отговорните за това институции не могат, провеждането на допинг контрол след всеки свой официален мач през предстоящия полусезон. Това е неделима, и дори задължителна част от съвременната европейска визия на родната ни А група. В ЦСКА винаги сме се стремяли за успехи, както у нас, така и в чужбина. И сме ги постигали. Освен с вяра, качества и много труд, и със стриктното спазване на правилата на футболната игра, както и разпоредбите на БФС, УЕФА и ФИФА.

Предварително благодарим за проявеното разбиране!

 

С дълбоко уважение:

ЦСКА София