Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

11-02-2013, 20:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната утре, 12 февруари

София
В Министерски съвет премиерът Бойко Борисов ще се срещне с хърватския си колега Зоран Миланович.

В 14.00 часа на „Дондуков” 2 президентът Росен Плевнелиев ще проведе работна среща с кметовете на седемте големи града в страната - София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Плевен и Русе.

В 9.30 часа председателят на ДКЕВР Андон Роков ще даде брифинг преди заседанието на комисията. Заседанието ще започне в 10.00 часа.

От 10.00 часа в Зала 1 на Столична община на ул. „Московска” 33 ще се проведе брифинг представяне на проекта „Чрез ефективни партньорства към устойчиво развитие на София”.

От 10.00 часа в зала „София” на „Гранд хотел София” ще бъде открит проект „Български кибер център по компетентност за обучение и изследвания”, съфинансиран от Европейския съюз по програма „Предотвратяване и борба с престъпността”.

От 10.00 часа в зала „Средец“, Хотел Шератон Росен Желязков, главен секретар на Министерския съвет, официално ще представи проект „Въвеждане на комплексно административно обслужване за предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса”.

От 10.00 часа в Голямата конферентна зала на УНСС в София по инициатива на Ивайло Калфин се организира конференция „Европейският бюджет 2014-2020 г. в подкрепа на младежките политики".

От 10.00 до 12.30 часа в хотел „Бест Уестърн Сити Хотел” на ул. „Стара планина” № 6 ще се проведе среща по проект „Да спрем насилието срещу възрастните жени: STOPVI.E.W.”.

От 10.00 часа в офиса на „Движение България на гражданите" на ул. "Георги Бенковски" 7 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията.

От 10:00 до 18:00 часа в зала 8 на НДК „Младежта в движение” ще представи програмите на Европейския съюз, които дават възможност на младежите да следват, да работят, да се обучават и да участват в доброволчески дейности в чужбина.

От 10.15 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе тържествена церемония по удостояването с почетен знак DOCTOR HONORIS CAUSA на посланика на Република Корея Н. Пр. д-р Чън Би Хо.

В 10.30 часа в Информационното бюро на Европейския парламент в България
ул. „Московска” № 9 ще се проведе кръгла маса на тема „Търговските отношения ЕС – Япония: бъдещи перспективи и възможности за България”. Ще участва евродепутатът Метин Казак.

От 10.30 часа в район Искър (зала 301, ІІІ етаж на районната администрация на район Искър, бул. „Кръстю Пастухов” 18) Екипът на Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ – София) ще проведе информационна среща на тема „Европейски средства за нас“.

В 11.00 часа на Терминал 2 на Летище София транспортният министър ще присъства на копка на разширението на галерията на Терминал 2.

В 11.00 часа в министър Делян Добрев ще присъства на проверка по жалба на граждани срещу високите цени на тока на столичния бул. „Петър Дертлиев“, №3. Около 12.00 часа министърът ще бъде в Института по метрология.

От 11.00 часа, в Голям колегиум на Министерство на земеделието и храните министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще присъства на официалното подписване на споразумение за сътрудничество в областта на овцевъдството между представители на бранша от България и Франция.

От 11.00 часа, в 56-о СОУ „Константин Иречек” в столичния квартал Люлин, ул. „Търново” №37 министър Нона Караджова ще участва в официалното откриване на първия завършен обект, финансиран от Националната схема за зелени инвестиции в България. На събитието ще присъства и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От 11.00 часа в Конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски” (Северно крило, вход от ул. „Шипка”, ет. 2) ще се проведе пресконференция на Координационният съвет на Националния инициативен комитет за честването на 1150 години от Велокоморавската мисия на Светите братя Кирил и Методий. Председател на комитета е проф. Кирил Топалов, съветник на президента.

От 11.00 часа в зала „Триадица” на „Гранд хотел София” ще се проведе пресконференция на тема „Collider Activity Center - нов спортен и културен център в София”.

В 11.00 часа в Пресклуб България, Национален стадион „Васил Левски” ще се проведе пресконференция на Организационния комитет на Откритото европейско първенство по биатлон.

В 12.00 часа пред сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) на бул. „Дондуков“ 8-10 в столицата, ВМРО организира протест на симпатизанти и граждани, недоволни от високите цени на ток, вода и парно.

От 12.00 часа Централния военен клуб в София ще бъдат отбелязани 130 години от рождението на Кимон Георгиев.

В 12.30 часа в Министерството на отбраната министърът на отбраната Аню Ангелов ще награди председателите на организационните комитети за приноса им в отбелязването на 100-годишнината от Балканските войни в градовете София, Пловдив и Сливен, както и председателите на областните съвети на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва(СОСЗР).

В 13.00 часа в Софийски градски съд ще се гледа делото срещу Йордан Костов.

В 13.00 часа в централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” 134 ще се проведе пресконференция на ръководството на партията след заседание на Националния изпълнителен съвет.

От 13.30 часа в зала „Сердика” на хотел „Шератон” министърът на външните работи Николай Младенов ще участва в публична дискусия на тема „Бюджет 2014 – 2020 г. на ЕС: равносметката за България.”

От 14.00 ч., зала 605, в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени ценовите оферти за проектиране на път I-1 Ружинци – Монтана.

В 15.00 часа в зала 7 на Министерство на образованието, младежта и науката министър акад. Стефан Воденичаров организира среща на ръководството на научноизследователските институции в България и групата учени, присъствали на срещата с министър-председателя на 28 януари 2013 г.

От 18.00 часа в галерия „Средец” на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Приятели на Индия”, посветена на 50-годишнината от подписването на Спогодбата за културно сътрудничество между България и Индия.

От 18.00 часа в Сатиричния театър „Алеко Константинов” - Камерна зала Александър Урумов представя нов сборник от 100 къси разказа.

От 19.00 часа в галерията на „ФотоСинтезис” ще бъде открита изложбата „EYE OF THE BEHOLDER”

От 10.00 часа в пресклуба на БТА Кредит център ще даде пресконференция за кредитния пазар през 2012 г.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ) на тема: „Проблеми, свързани с изпълнението на оперативните програми за периода 2007-2013 г. и ключови позиции и приоритети на АИКБ при разработването на документите за следващия програмен период 2014-2020 г.”.

Бургас
От 11.00 часа в сградата на Областната управа в Бургас ще се проведе пресконференция на Сдружение „Усмивка”.

Камено
В 11.00 часа във Физкултурния салон на СОУ „Христо Ботев” информационен ден за популяризиране на ползите от разделното събиране на отпадъците.

Сливен
От 17.00 часа на булевард „Цар Освободител” 13 ще бъде открита изложбата „Цветето” с творби от фонда Художествена галерия „Димитър Добрович” Сливен.

Стара Загора
От 10.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров ще участва в пресконференция, във връзка с партньорството на общината с френския град Страсбург, и сътрудничеството между Българския и Френския червен кръст.

Кула
От 9.30 часа в читалище „Просвета” в град Кула ще се проведе информационна кампания по мерките от Ос 3 на Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.).

Рила
В 9.00 часа в комплекс „Горски кът“, Община Рила, ще бъде представен проект „Нови модели за местни инициативи за развитие в полза на междуобщинското сътрудничество”, с бенефициент Община Петрич, в партньорство с Община Рила, Община Сурия (Испания) и Сдружение „Социален екофорум”.