Уатара и Боли остават, търсим нови халфове, призна Димитров

Спорт

12-02-2013, 10:45

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

""Търсим най-вече хора, които да използваме като външни полузащитници", каза треньорът

Треньорът на Чер­номорец Димитър Димитров-Херо разкри пред спортен всекидневник каква е цената, за която ”аку­лите” продадоха на Левски централния защитник Пламен Димов.

"Продадохме Пла­мен Димов на Левски за 250 хиляди лева. В последните мачове през есента той се утвърди като несменяем титуляр в центъра на отбраната ни. Дано има късмет и да се наложи и в Левски", заяви Херо.
Той говори и за това дали звездите на тима Уатара и Боли ще останат в тима и през пролетния полусезон. "За момента премина­ването на Юсуф в Турция няма как да се осъществи. Причината е, че от Мер­син го искаха веднага да се присъедини към тях, а той игра вчера финал за Купата на африканските нации срещу Нигерия. Именно този последен мач провали трансфера му. Яник сам отказа транс­фер в Украйна. Явно ус­ловията не са го удовлет­ворили. Така че той остава в състава ни. Трудно ще бъде осъществен какъвто и да е изходящ трансфер до началото на полусезона", обясни Димитров.
"Имаме доста неврал­гични постове. Търсим най-вече хора, които да използваме като външни полузащитници. Такива играчи ни трябват, но за съжаление не можем да ги открием", добави специалистът. Той коментира и информацията, че Черноморец е пред фалит: "Никой не е поставял под съмнение участието ни в първенството. И аз не мога да си обясня откъде идват тези информации и кой ги пуска. Да, общест­вена тайна е, че Черно­морец има затруднения, но кой ги няма в момен­та? Може би изключение правят четири-пет отбора. Ние обаче далеч не мислим за това дали отборът ще го има, или не", категоричен бе Димитър Димитров.