Община Поморие със сертификат по ISO за качество на услугите

Животът

12-02-2013, 12:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Това не е награда с 3-годишна валидност, а гаранция, че непрекъснато ще се стремим да се подобряваме", категоричен е кметът Иван Алексиев

Община Поморие получи сертификат по ISO "Система за управление на качеството”, похвалиха се оттам.

"Одиторите от бюро "Веритас” оцениха, че административното, правно и информационно обслужване на местната администрация отговаря по всички критерии, разработени от Международната организация по стандартизация", обясниха от общината.

Сертификатът е валиден до края на януари 2016 година, при постоянно поддържане на системата за управление на качеството.

Той е базиран на осем основни принципа, които са гарант за успешно ръководене и функциониране на една организация – насоченост към клиента, лидерство, приобщаване на хората, работещи в организацията, процесен подход, системен подход за управление, непрекъснато подобряване, взимане на решения, основани на факти, взаимноизгодни отношения с доставчиците.

"Това, че получихме признание от Международната организация по стандартизация е доказателство, че се стремим към усъвършенстване и сме отворени към иновациите. Но сертификатът ISO не е награда с валидност три години, защото през този период общинската администрация ще бъде под одиторски надзор, който ще следи дали утвърдените правила се спазват. Затова той е гаранция за гражданите, че община Поморие непрекъснато ще се стреми към подобряване на качеството на услугите, които извършва”, заяви кметът Иван Алексиев.