Разпитаха Баретата за стрелбата срещу него

Временно спря делото му за разпространение на наркотици

Златомир Иванов-Баретата, който беше прострелян пред столичната Съдебна палата, вече е бил разпитван, съобщи адвокатът му Марияна Тодорова.

Днес беше поредното заседание по делото, по което Иванов е подсъдим с още 20 души за разпространение на наркотици, на което стана ясно, че процесът ще бъде спрян поне за три месеца, съобщи БНР.

До решението за временно спиране на делото се стигна, след като беше приета експертиза на доктор Александър Минчев, който съобщи, че най-малко след три месеца ще може да се каже какво е точното състояние на Златомир Иванов от гледна точка на участието му в процеса. Така че временното спиране може да се окаже и доста по-продължително.

Минчев обясни, че Златомир Иванов е контактен и адекватен, той е със спонтанно дишане. Когато го е виждал за последно на 7-и февруари, все още имало опасност за живота му. С него обаче може да се общува. Със Златомир Иванов са се виждали само неговите близки.

Адвокат Тодорова категорично каза, че нито Златомир Иванов, нито съпругата му някога са споменавали като възможно заинтересован да ликвидира Баретата Росен Драгнев - Капитана, за който напоследък се говори покрай изявления на министъра на вътрешните работи.

Двамата имат някакви гражданско-финансови взаимоотношения, но той не е посочван като поръчител на това убийство, каза Тодорова.

Според нея се работи по много версии. Все още е рано да се каже коя е водещата, а и самата тя не е имала възможност да обсъди това с клиента си.

Припомняме, че Баретата бе прострелян сутринта на 29 януари пред входа на Съдебната палата, в центъра на столицата. При нападението бе ранен и човек на охраната на Баретата.