Рууни и Джерард подкрепят Газа в битката му с алкохола

Спорт

12-02-2013, 14:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

ФА и футболни звезди дариха 40 хиляди лири за лечението на Гаскойн

Една от легендите на английския и световен футбол - Пол Гаскойн, трябва да изиграе най-важния си мач в своя живот - срещу алкохола. След края на кариерата си той окончателно падна в плен на високоградусовите напитки, на няколко пъти се бореше с зависимостта, но така и не успя.

Пол Гаскойн беше в реанимацията след шока от детоксикацията в клиниката за алкохолици. Близкият приятел на Гаскойн, Крис Евънс призова през радио ВВС да се съберат средства за лечението на бившия играч, като Футболната асоциация и Асоциацията на английските футболисти дадоха по 20 хиляди паунда за каузата.

Изпълнителният директор на ФА Ейдриън Бевингтън заяви: "Докато проблемите на Пол с алкохолната зависимост са ясни през последните години, той продължава да е една от иконите на британския футбол и един от най-обичаните играчи. Той беше горд да играе за Англия и ние всички помним неговия принос, за да стигне Англия до полуфинал на Мондиал 1990. ФА се надява Газа да получи необходимата му помощ и му пожелаваме бързо възстановяване".

Много британски звезди показаха подкрепа към Гаскойн, като сред тях са имената на Уейн Рууни и Стивън Джерард.