Започват канализацията във Ветрен

Мисия Бургас

12-02-2013, 14:23

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От квартала ще стартира изграждането на връзката с пречиствателната станция за Минералните бани и Банево

От квартал Ветрен ще стартира изграждането на новата канализация с пречиствателна станция, която ще обхване и територията на Минералните бани и кв. Банево.

Това заяви зам.-кметът по екология и европейски политики Атанаска Николова по време на обществено обсъждане на бюджет 2013.

Вече има избран изпълнител на обекта, който има готовност да започне строителните работи още в края на март месец, обяви пред жителите на квартала Атанаска Николова. Със средствата, спечелени по ОП "Околна среда“, освен тръбите за канализацията ще бъдат изградени още пречиствателна станция и нови водопроводи.

Продължава строежът и на двете къщички за настаняване от семеен тип със средства, спечелени от община Бургас по проект за интеграция на деца в риск. В тях ще бъдат настанени деца с увреждания, изведени от институции.

Новите автобуси "Соларис“, закупени по проекта за интегриран градски транспорт на Бургас ще обслужват и жителите на Ветрен, а въвеждането на новата транспортна схема на града ще подобри значително услугата в квартала.

През тази година във Ветрен ще бъдат изградени още нова светофарна уредба на кръстовището Бургас – София – Минерални бани и нов тротоар от лявата страна на пътя за Минералните бани.

Жителите на квартала поискаха нови контейнери за отпадъци, озеленяване на парка, велоалея Ветрен – Минералните бани и спортна площадка.