Заради грипното време, УНГ специалисти преглеждат безплатно

Мисия Бургас

12-02-2013, 14:38

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

До 8 март ще продължат безплатните прегледи в Бургас

Високият ръст на болни от грип, въпреки липсата на епидемия в Бургаско, както и изчерпването на талоните за безплатни прегледи, е причина за старта на нова профилактична кампания на специалисте по УНГ в МБАЛ "Черноморска".

Предвид високата честота на респираторните инфекции и потенциалните усложнения от настинки и грип от днес там ще започнат ежедневни безплатни прегледи.

В рамките на един месец желаещите ще могат да посещават напълно безплатно за консултация и прегледи специалистите по уши, нос и гръло на болницата в к-с "Меден рудник”. Това ще става след предварително запазен час на телефона на регистратурата - 056 /707 606.

За прегледите не е необходимо направление. От днес до 15 февруари профилактичните прегледи ще се извършват всеки ден от 13.00 до 15.00 часа в специализираните кабинети на отделението. От 18 февруари до 8 март включително прегледите ще се провеждат веднъж седмично.

"Месецът не е избран случайно. През това време на годината най-често хората страдат от простудни заболявания. За съжаление малка част от тях избират да прибегнат до услугите на специалисти, а усложненията настъпват при всеки шести страдащ от грип", каза началникът на УНГ отделението в МБАЛ "Черноморска" д-р Иво Парунов.

Д-р Парунов и още четирима специалисти от отделението ще извършват прегледи и консултации и за всички разпространени УНГ болести сред децата и възрастните хора, сред които грипозен отит, възпаление на тъпанчето, дифтерия на гръкляна, екзема на ушната мида и външния слухов проход, затруднено носно дишане, заболявания на ларинкса и шията, намаление на слуха, хронични болести на тонзили и аденоиди и други.