Удариха банда за секс робини

Крими

12-02-2013, 14:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Момичетата са пипнати на път за пловдивски хотел, тарторът на групата е в ареста

В Пловдив ГДБОП разби престъпна група, занимавала се с набиране на жени с цел сексуална експлоатация. Задържани са трима мъже. Сред тях е и тарторът.

Спецакцията на служителите на ГДБОП е проведена в понеделник. В момент на транспортиране на две жени до хотел в града бил задържан лидерът на групата 46 - годишен криминално проявен. Той е познат на полицията за управление на МПС без право и в нетрезво състояние и за склоняване към проституция.

При претърсването на мястото, в автомобила и дома му спецполицаите открили  множество календари – тип визитки за предлагане на сексуални услуги, 2 мобилни телефона, 10 СИМ карти, сумата от около 450 лв., преносим компютър и бял лист хартия с остатъци от бяло прахообразно вещество.

Последвало задържането и на двамата му съучастници – А.Н. /35г./, криминално проявен за измама и Г.М. / 27г./. По първоначални данни те били ангажирани с транспортирането на подбраните за занаята момичета.

По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 155, ал. 3 и чл. 159а от НК,  под наблюдението на Районната прокуратура -  Пловдив.

На тримата са повдигнати обвинения. Спрямо тях е наложена мярка „задържане под стража” за срок от 72 часа.Работата по разследването продължава.