Лекарка от Спешното: Няма да прегледам бебето ви!

Мисия София

13-02-2013, 07:00

Снимка:

bTV

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Родителите твърдят, че 40 мин. чакали линейка, а докторката, че я нападнали заради закъснението

Лекар от спешната помощ в столицата отказа да прегледа 4-месечно бебе. Родителите чакали линейката около 40 минути, а лекарката от своя страна твърди, че те са я нападнали.

На 11 февруари Михаил е с температура и затруднено дишане. Родителите на детето подават сигнал на телефон 112 в 1 часа през ноща.

"Това беше най-кошмарната нощ в моя живот, която не искам да се повтаря никога, нито искам някой родител да я преживее", разказа пред bTV бащата Кирил.

След близо 40 минути бавене и повече от четири обаждания на телефон 112, пристига екип на спешна помощ.

"Служителят беше лично засегнат от въпроса на моята съпруга, защо се забави посещението. Сами разбирате, когато едно 4-месечно бебе не може да си поема въздух и повръща, за нас всяка минута е като час и като ден. При този въпрос получихме реплика, ако искате да си тръгна? При което точно това направи госпожата", споделя още бащата.

На смяна е доктор Хърсева. Това е 18-ият й адрес за нощта.

"Детето действително не е прегледано, но причината не е в мен, а в тях. Арогантно поведение, със заплахи, че екипът е закъснял. В конкретния случай дори бащата ме заплаши, а майката с крак затвори вратата", обяснява д-р Ралина Хърсева, лекар в спешна помощ.

Бащата Кирил не отрича по-грубия си тон, но подчерта, че това се е случило, след като лекарката отказала да прегледа детето и решила да напусне.

"При опита да излезе от апартамента съпругата ми с детето на ръце й препречи пътя убеждавайки я да прегледа бебето", добави той.

След като лекарят от спешната помощ отказва да извърши задълженията си, малкият Михаил е хоспитализиран в Александровска болница.