Задържаха 28 чужденци на границата

Гранични полицаи от ГПУ-Елхово задържали 12 души без документи

Гранична полиция задържа 28 чуждестранни граждани при опит за нелегално преминаване на границата, съобщиха от МВР.

Вчера следобед служители на ГПУ-Елхово задържали 12 души, направили опит нелегално да преминат границата, в землището на село Вълча поляна. По техни данни, шестима са от Сомалия, един – от Судан, един – от Еритрея и четирима – от Мали.

Всички те са отведени в помещенията за временно задържане на граничния полицейски участък.

През изминалата нощ там са доведени още две групи. Шестима мъже, които твърдят, че са граждани на Палестина, също без документи, и още трима мъже - граждани на Сирия, на възраст между 18 и 48 години.

В землището на село Михалич, община Свиленград, трима мъже без документи били задържани вчера към 22 часа. Те са на възраст между 25 и 47 години, по техни данни двама са иранци и един – палестинец.По-късно същата нощ, гранични полицаи от същия участък задържали мъж и три жени в землището на село Пашово. Всички те са без документи, твърдят, че са сирийски граждани. 

Чужденците са отведени в пощенията за временно задържане на двата гранични полицейски участъка. За всички случаи са уведомени районните прокуратури в Елхово и Свиленград. Предстои образуването на досъдебни производства.