Поредна група сирийци в опит да избягат към по-добър свят през Лесово

Животът

13-02-2013, 16:41

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Това е десети случай на задържани край границата ни с Турция бежанци

Порадна група от трима сирийски граждани беше хваната в близост до граничния пункт Лесово.

Тримата мъже са на възраст от 18 до 46 години. Те са открити в землището на село Лесово до границата. Малко по-рано служители на ГПУ-Елхово са задържали в землището на село Вълча поляна група от 12 души, направили опит за нелегално преминаване на държавната граница. Чужденците на възраст от 22 до 46 години били без документи за самоличност. По техни данни, шестима са от Сомалия, един от Судан, от Еритрея и четирима са от Мали.

Групата е отведена в помещенията за временно задържане на граничния полицейски участък. През изминалата нощ там са доведени още две групи. Шестима мъже, които твърдят, че са граждани на Палестина и също са без документи, били заловени в землището на С. Г. Дервент в 1.35 часа.
Трима мъже без документи са задържани към 22 часа снощи в зем-лището на с. Михалич, община Свиленград. Те са на възраст между 25 и 47 години, по техни данни двама са иранци и един – палестинец. По-късно същата нощ, в 1.45 часа граничен полицейски наряд от същия участък е задържал мъж и три жени в землището на с. Пашово. Всички те са без документи, твърдят, че са сирийски граждани.
Чужденците са отведени в пощенията за временно задържане на двата гранични полицейски участъка. За всички случаи са уведомени районните прокуратури в Елхово и Свиленград. 

Само за няколко месеца това е поредният случай на задържане на групи бежанци, които нелегално преминават границата ни с Турция и Гърция.