Близо 1000 сливналии скочиха срещу тока, сградата на EVN опразнена

Животът

13-02-2013, 17:07

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

"Да спрем гаврата с българските граждани" бяха част от призивите на протестиращите

"Да изгоним EVN", "Да спрем гаврата с българските граждани" и "EVN не ви искаме в България" са част от плакатите, които опънаха близо 1000 сливналии, излезли днес на протест срещу сметките за ток през последния месец и против монопола на енергодружеството.

Протестиращите се събраха пред сградата на дружеството в града, което обаче бе пусто, тъй като още от обед от съображения за сигурност сградата е била опразнена, а служителите си тръгнали, предава "Фокус".

Протестиращите настояваха сметките им за последния месец да бъдат преразгледани и коригирани, а не разсрочвани във времето и се оплакаха, че завишението през последния месец е два-три пъти повече в сравнение с предходния.

Хората са недоволни и от това, че въпреки протестая срещу високите сметки за ток, първо трябва да ги платят. Те изтъкнаха, че на касата на енергото са били предупредени да платят сметката си за електричество в установения срок. 

Ако не го направят, ще им бъдат начислени лихви, следващата стъпка е да бъдат изключени от електроразпределителната мрежа.