Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

13-02-2013, 19:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 14 февруари

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

 

От 09.00 часа в хотел „Шератон” председателят на парламентарната Комисия по здравеопазването на 41-во НС, д-р Даниела Дариткова-Проданова, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, г-н Валери Борисов и председателят на Фондация „Електронно здравеопазване България”, д-р Иван Костов ще открият осма национална конференция по е-здравеопазване: "е-Здравеопазването - основният стълб в здравната система".

В Заседателна зала №1 на Ректората от 9.30 до 13.00 часа ще се проведе дискусия на тема: „Съдбата на евреите в България в годините на Втората световна война“.


От 09.30 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичен общински съвет.

 

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще открие 30-то юбилейно издание на Международната туристическа борса „Ваканция и Спа Експо 2013”. Тя ще се проведе от 14 до 16 февруари в Интер Експо център в София. На официалното откриване на 14 февруари 2013 г. от 10.30 ч., ще присъства и зам.- министърът с ресор туризъм Иво Маринов.

 

В 11.00 часа в зала „Колегиум” на Министерство на регионалното развитие и благоустройството ще бъдат отворени офертите за избор на проектен мениджър по проект за енергийно обновяване на българските домове.

В Аулата на Софийския университет "Свети Климент Охридски" президентът Росен Плевнелиев и ректорът проф. дин Иван Илчев ще участват в тържественото отбелязване на 1150-годишнината от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий. Тя поставя началото на богослужението и преподаването на славянски език в средновековна Централна Европа.

От 12.00 ч., когато ДКЕВР ще разглежда нови цени на тока, ВМРО отново събира хората на протест пред сградата на регулатора.

 

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще се срещне с деца-участници в Националния отбор по Роботика. Срещата с младите изобретатели ще се проведе от 12.30 часа в залата на 4-я етаж в Министерството на здравеопазването.

 

От 14:00 ч., в зала Запад на Народното събрание ще се проведе открито заседание на парламентарната анкетна комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта. На него ще бъде изслушано ръководството на „ЧЕЗ България“ ЕАД, съвместно с председателите на ДКЕВР, Комисията за защита на потребителите и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.


В 14.00 часа на „Дондуков” 2 ще се проведат политическите консултации на президента Росен Плевнелиев с ръководството на Движението за права и свободи. Срещата е третата в рамките на провеждания по инициатива на държавния глава „месец на политическите консултации” с парламентарно представените партии.

Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България” свиква протестно шествие в София за опазването на Черноморието и Национален парк Пирин. Хората ще се събират от 18,30 ч. в началото на пешеходната зона на бул. „Витоша“ (от т.нар. „Аптека“), като след това ще тръгнат в посока Народно събрание.

Изложба "Миг от красота" на художника Иван Маджаров ще бъде открита от 19.30 часа, в хотел Феста София. Събитието "Миг от красота" е част от мега проекта за популяризиране и нова сцена на българското изкуство на Феста Хотели АД и Арт Виза България.