УЕФА погна Ботев за 1:7

Спорт

13-02-2013, 21:23

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Евроцентралата е започнала да разследва контролата с чешкия Слован (Либерец), имало големи залози за много голове, гръмна "Гадзета дело спорт"

Ботев попадна в центъра на разследване на УЕФА за уреждане на мач, гръмна най-големият спортен всекидневник в Италия "Гадзета дело спорт".

Евроцентралата е започнала да разследва контролата на "канарчетата" с чешкия отбор Слован (Либерец), която се игра във вторник, посочва изданието.

Ботев загуби в Кипър с 1:7. Шест от попаденията в мача паднаха след паузата. За контролата обаче е имало много съмнителни залози, заради което УЕФА е започнала разследването. В някои заложни къщи е имало твърде големи залози за резултат "оувър" - с много голове. Повечето от залозите за мача били поставени много преди мача, което също породило съмнение.

Според "Гадзета дело спорт" комбините в тези контроли са все по-големи, защото резултатите не се броят за нищо, няма много медийно отразяване и отборите се оправдават с обиграване на нови играчи.

След като преди седмица Европол разкри разследването на над 300 мача в Европа за уговаряне заради залози, от УЕФА явно следят още по-внимателно какво се случва. Даже и в контролите, пише Sportline.bg.