Св. Валентин в Пловдив: Кой, къде, какво

Мисия Пловдив

14-02-2013, 08:14

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ученици и студенти се вихрят на Деня на влюбените

По повод 14 февруари – Ден на влюбените, в Пловдив ще има множество събития. Вижте къде и как можете да отбележите празника.

Български Младежки Червен кръст – Пловдив организира традиционната си кампания “Опиянени от любов”, насочена към превенция на ХИВ/СПИН сред младите. От 09:30 часа доброволците на БМЧК – Пловдив стартират акции с ученици от Национална търговска гимназия, Образцова математическа гимназия „Акад. Кирил Попов” и ЕГ „Иван Вазов”. На входовете на школата те ще раздават информационни материали и ще снимат двойките ученици за спомен.

От 16:00 часа доброволците на БМЧК - Пловдив ще открият пункт „Къща ма любовта” пред Военен куб – Пловдив. Те ще представят играта с двойки „Сладко” и ще подаряват ръчно изработени „любовни картички” с бонус - презерватив. Паралелно с това, доброволците ще „преброят” влюбените двойки под Тепетата. На специално изградена рамка със сърце ще снимат двойките и всяка от тях ще получи номерче, с помощта на което ще намерят снимката си в страницата на БМЧК – Пловдив във Фейсбук. Подобни акции ще има още в Карлово, Куклен, Сопот, Първомай и Съединение.

От РЗИ – Пловдив организират презентация на тема: “Отговорно сексуално поведение” с ученици от 6 - 8 клас от СОУ “Софроний Врачански”, гр.Пловдив. Те ще запознаят младежите с най- често срещаните сексуално-преносими заболявания, с пътищата на заразяване, рисковите групи и начините за профилактика. В инициативата ще се включат и ученици от 10 и 11 клас на НХГ “Цанко Лавренов”. Дискусия и интерактивни занимания на тема: “В света на чувствата” ще се проведат с ученици от 7 и 8 клас в Помощно училище “Стефан Караджа”.

Информационна кампания “кафе с презерватив” ще се проведе сред младите посетители в МОЛ – Пловдив. В акцията ще участват доброволци от Фондация “Панацея”, Студентски съвет към ПУ ‘’Паисий Хилендарски’’, Асоциацията на студентите медици – Пловдив.

Кутия за най–оригинални любовни послания ще бъде поставена в аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив. Сред студентите ще се раздават валентинки “Бъди в час”, книжки и презервативи.

Студентски съвет към ПУ „Паисий Хилендарски” организира кампания по случай Деня на влюбените. Входът на сградата на Ректората ще бъде тематично украсен. Освен валентинки, ще се раздават и трифонки за тези, които предпочитат да празнуват Трифон Зарезан. Освен това за първи път се организира специално за студентите т. нар. - Speed Dating. Това е събитие в което участват 15 мъже и 15 жени, които в рамките на по 7 минути имат възможност да се запознаят с всеки представител от срещуположния пол.

Между 14.30 и 16.30 часа до Централна поща доброволците от Клуб "Ела изгрей" към Национален алианс за работа с доброволци организират „ЛЮБОВЕН МАРАТОН”. Събитието е както за двойки, така и за хора без половинки. Гостите ще могат да участват в игри за „обвързани, завързани, отвързани и необвързани”. (При лошо време, събитието ще се проведе във фоайето на търговски център "Хали".)

Доброволците от Професионалната Гимназия по Електротехника и Електроника пък организират инициатива „Пъзел от любов”. Всеки клас ще получи парче от пъзел, в което да напише своето любовно послание. Точно в 10:20 часа на третия етаж на ПГЕЕ , всички ученици ще се съберат заедно и ще подредят пъзела на любовта.

Четири творчески клуба от ПГХТТ пък ще обединят своите усилия, за да разкрият различните измерения на Любовта. Първо в 8.00 часа ще бъдат представени „Закачките на Купидон”. В 10.20 часа ще стане ясно как „Любовта обединява хората”. В 13.30 часа ще представена етнографска изложба, посветена на Деня на лозаря и винопроизводителя.