Славчо Атанасов черпи за рожден ден, подариха му пури

Мисия Пловдив

14-02-2013, 13:10

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Вяла сесия – само един скандал

Вяло и без много дебати премина днешната сесия на пловдивския Общински съвет. Точките се приемаха една след друга и само един скандал преди края на заседанието наруши душевния мир на старейшините.

Причина за препирнята стана извънрената 19-та точка за споразумение между Пловдив и община Марица за обща процедура по ремонта на Голямоконарско шосе. Тодор Кръстев от левицата поиска цялото предложение да бъде прочетено в залата, за да могат всички да се запонаят с важния проект, влязъл в последната минута. Реплика към социалиста отправи Георги Къчков от ГЕРБ. Спорът премина в серия от лични нападки. Намеси се и друг представител на мнозинството – зам.-председателят Радослава Ташкова.

След настъпилия смут зам.-кметът Димитър Кацарски внесе малко яснота по проекта. Това обаче не потуши страстите и отново започна препирня. Този път между Ташкова и лидера на червените старейшини Николай Радев. В суматохата блокира и електронната система на Общинския съвет. Това даде шанс на председателя Илко Николов да се изкаже. След поясненията по отношение на правилника обаче той се обърна отново към Радев и го обвини с шеговит тон, че е хакнал компютрите. Аз съм чист математик, оправда се с усмивка социалистът.

Някои вече зарязаха лозите и седнаха по масите, а ние тука още стоим. Не правте повече сесии на 14-те февруари, чу се призив в залата. Старейшините обаче на останаха разочаровани, тъй като ги почерпи войводата Славчо Атанасов, който днес е рожденик. Той получи като подарък букет цветя и кутия луксозни пури.