Нафтата отлага с два дни старта на сезона

Спорт

14-02-2013, 13:14

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Отговорът на СТК в БФС се очаква в близките дни

Отборът на Нефтохимик по всяка вероятност ще отложи с два дни първата си официална среща за новия сезон. Според програмата на БФС „шейховете” трябва да приемат отбора на Видима Раковски на 2-ри март, събота от 15.30 часа на стадион Лазур. На следващия ден обаче е предвиден двубоят между Черноморец и Левски, който ще се предава по националната телевизия. По тази причина от Черноморец са се обърнали с молба към ръководството на Нефтохимик да отложи с два дни мача си от първия пролетен кръг.

Спортно-техническото ръководство на Нефтохимик веднага откликна на молбата на съгражданите си и вече е изпратило заявление до БФС, в което се предлага промяна на датата за двубоя. В същото време, т.като 4-ти март е работен ден, от клуба са предложили началото на мача да бъде променено за 18.00 часа, за да могат повече зрители да посетят интересния двубой. Отговора на СТК в БФС се очаква в близките дни.

Както е известно двата бургаски отбора играят своите домакински срещи на стадион Лазур. През есента те се редуваха през седмица на стадиона, но тогава програмата на А и Б групата се разминаваше, що се отнася до домакинствата на бургаските тимове. През пролетта обаче и двете дивизии започват по едно и също време и двата отбора ще играят своите мачове в рамките на няколко дни. Затова не са изключени и други промени, но добрите отношения между двата клуба са гаранция, че ако се наложат промени, те няма да са проблем в предстоящия полусезон.