Елате и танцувайте, заедно с милиони хора по света срещу насилието!

Мисия Бургас

14-02-2013, 15:31

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Бургас се включва в 18 ч. пред общината в знак на съпричастност с 1 милиард жертви

Бургас влиза за първи път в световната мащабна кампания "One Billion rings" или "Да спрем насилието".

Тази вечер от 18 часа пред сградата на общината, бургазлии, заедно със стотици хиляди участници от 220 държави по света, ще покажат силата на танца с обща енергия срещу всички прояви на терора.  

"От 18 часа сме пред общината - ще танцуваме с призив за край на насилието над жени и момичета, 15 минути след старта ще има право хоро. Включете се и заедно да продължим шествието", призовава координаторът на инициативата Станислав Краев.

Заедно с бургазлии към събитието се присъединяват милионите активисти, писатели, известни личности, жени и мъже по целия свят, за да изразят чрез танц своето желание за по-хуманно отношение и да призоват за спиране на насилието по света.

Събитието се организира от гражданска инициатива на Бургас, с подкрепата на общината, Зумба Щери Бургас, “Ma Prem International School of Transformational Yoga”, нашите приятели от nasilie.eu.

Това е първото по рода си мероприятие в страната, което включва България сред официално участващите 200 страни.

Патрон на проекта е благотворителната фондация на Ева Енслър „V-Day”, която е създадена през 1998 г. Дейността и е насочена към популяризиране  на проблема и образоване на хората по въпроси, свързани с насилието над жени и момичета.

„ONE BILLION RISING“ стартира като инициатива, основана на статистиката на Организацията на обединените нации, че една от всеки три жени на планетата е обект на побой или сексуално насилие поне веднъж в живота си. С население от 7 милиарда, това прави повече от 1 милиард жени и момичета по света.