Ботев удари руския Ростов с 3:2

Спорт

14-02-2013, 17:32

Снимка:

Plovdivutre.bg (архив)

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Луис Педро, Вандер от дузпа и Николай Павлов вкараха при последната контрола на канарите в Кипър

Ботев (Пд) завърши успешно лагера си в Кипър. В последната контрола на Острова на Афродита канарите удариха руския Ростов с 3:2. Новите попълнения Луис Педро и Николай Павлов – Хари се разписаха по веднъж, а Вандер Виейра отбеляза от дузпа.

Още в 6-ата минута канарите откриха резултата. Вандер Виейра пусна отличен пас към Луис Педро и новото попълнение разстреля от близо вратаря на Ростов за 1:0.

Десетина минути по-късно Станислав Костов получи топката на границата на наказателното поле, преодоля защитник и шутира от близка дистанция, но Плетикоса се бе пласирал отлично и спаси.

В 20-ата минута играч на руснаците влезе грубо в краката на Луис Педро. След отсъдения фаул последва центриране, при което Бобан Грънчаров бе оставен непокрит и засече с глава, но прати топката в аут.

В 37-ата минута резултатът бе изравнен. След центриране от корнер вратарят на жълто-черните Стаховяк увисна и Гацкан вкара на полупразна врата.

В края на първото полувреме Галчев оправи удар от около 20 метра, но Плетикоса с блестящ плонж изби в корнер.

В началото на втората част съдията даде дузпа за Ростов за спорно нарушение на Спрокел срещу футболист в синьо. Точен от бялата точка бе Кириченко за 1:2.

В 53-ата минута обаче реферът свирна дузпа и за Ботев, след като Иван Цветков бе спънат в наказателното поле. Вандер реализира хладнокръвно за 2:2.

В 61-ата минута влезлия на смяна Тодор Неделев изстреля бомба от около 20 метра, но стражът на Ростов спаси със сетни усилия.

В 79-ата минута руснаците удариха греда след центриране от корнер, при което играч в синьо засече с глава.

Така се стигна до 89-ата минута, когато Ботев изкова победата с трети гол. Николай Павлов получи перфектен пас в наказателното поле на Ростов и шутира. Вратарят спаси, но топката се удари в защитник на Ростов и влезе в мрежата за крайното 3:2.

Ботев игра в състав:

Адам Стаховяк, Марлон Перейра, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел, Веселин Минев (83-Артур Енрике), Луис Педро, Борис Галчев, Томаш Иршак (68-Мариян Огнянов), Вандер Виейра (74-Николай Павлов), Иван Цветков (72-Хабиб Бамого), Станислав Костов (57-Йордан Христов).