Ботев драсна писмо до италиански вестник

Спорт

14-02-2013, 23:27

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Молим ви за съдействие пред УЕФА, за да се започне разследване на мача ни със Слован, се казва в депешата до „Гадзета дело спорт”

Ръководството на Ботев (Пд) реагира на появилите се информации за разследване на приятелската среща със Слован (Либерец). Клубът изпрати писмо до редакцията на италианския вестник „Гадзета дело спорт”, който е първоизточник на информацията. Копие от писмото е пуснато още до централата на УЕФА и БФС.

Plovdivutre.bg публикува без редакторска намеса пълния текст на писмото:

Уважаеми Господа, От публикуваната в броя на вашия авторитетен вестник от 13/02/2013 г. информация разбрахме, че УЕФА възнамерява да започне разследване на приятелската среща „Слован” – „Ботев” - Пловдив, завършила при резултат 7:1, поради съмнения за включването й в „черно тото”. Подобна стъпка е само в интерес на футбола и ние я приветстваме, но ни стана неприятно от твърдението, че мачът е уговорен от двата отбора с цел облагодетелстване на неизвестни лица от залагания.

В тази връзка, от името на ръководството на „Ботев” - Пловдив и на неговите състезатели, категорично заявяваме, че клубът ни винаги е отхвърлял подобни непочтени манипулации и не би си позволил никога да почерни името си с участие в тях. Ето защо, призоваваме УЕФА да започне незабавно разследване на срещата, тъй като сме сигурни, че то ще разсее и най-малките съмнения за участие на отбора ни в някаква договорка.

Молим ви за съдействие пред УЕФА в тази посока, като сме сигурни, че след установяването на истината ще й дадете трибуна от страниците на вашия вестник, за да остане името на „Ботев” - Пловдив неопетнено. Искаме да изразим възхищението си от вашата благородна работа за извисяването на спорта и футбола не само в Италия, но и по света.

Осмеляваме се също така да поканим ваши журналисти да ни гостуват и да разкажат за нелеката действителност, в която все пак оцеляваме, разчитайки най-вече на любовта си към любимата игра! С най-искрени пожелания за още много успехи в благородната ви дейност,

ПФК БОТЕВ АД