Киряков иска 100 000 от Нефтохимик

Спорт

15-02-2013, 09:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Очаква се спорът да бъде решен след намеса на кмета на града Димитър Николов, който приема присърце проблемите и на двата клуба

Шефът на Черноморец заплаши, че може да изгони Нефтохимик от стадион Лазур, пише в днес “24 часа”.

“Дължат ни 100 000 лева за наем на стадион “Лазур”, на който през есента играха официалните си мачове. Изпратили сме им покана да погасят задълженията си. Ако не го сторят до края на месеца, няма да ги допуснем през пролетния полусезон”, закани се изпълнителният директрор Пламен Киряков.

Така лидерът в “Б” група може да се наложи да рита на игрището в бившето село, а сега квартал на Бургас – Долно Езерово.проблемът обаче е, че теренът в бургаския квартал не е лицензиран за мачове на Б група. Ако се стигне до крайната мярка може да се наложи нафтата да играе домакинските си мачове в Несебър или Сливен, т като там са най-близките стадиони, на коитъо може да се играе професионален футбол.

Стадионът в Бургас е спорен отдавна. Той бе построен от Нефтохимик по времето на Христо Порточанов, но след приватизацията на “Петрол” отиде активите на Черноморец. Очаква се спорът да бъде решен след намеса на кмета на града Димитър Николов, който приема присърце проблемите и на двата клуба.