Къде са тиганите на "Софийски имоти"? А аналгинът?

Крими

15-02-2013, 10:30

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тиган и аналгин клатят стола на шефа на "Софийски имоти"

Шопингът в дружеството е допълнен с костюми, книги, аналгин, техника и марково уиски

Купеният тиган, който заплаши поста на шефа на "Софийски имоти" Деян Цветков, се ползвал за готвене в почивна база, а парфюмът бил за подарък на бизнес контакт.

Така коментира общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев информацията, че Цветков е пръскал пари за стоки като парфюми, марково уиски, аналгин и тигани, които описвал като фирмени разходи. Шопингът в дружеството е допълнен с костюми, книги, техника и лични разходи.

В ефира на bTV Стойнев беше категоричен все пак, че тези харчове са недопустими.В момента тече проверка за това къде и на кого са раздадени стоките.

"Част от похарчените пари са за неща, които се ползват в дружеството. Костюмите и ризите обаче няма как да минат за представителен разход", смята общинският съветник.

Информацията за харчовете беше изнесена преди два дни от червения общински съветник Георги Кадиев. По този повод Стойнев заяви, че и ГЕРБ държи в ръкава си нещо за "техен човек", който е купувал имоти за свои близки от "Софийски имоти". Миналата година въпросът е бил поставен на общинския съвет, но реакция не е последвала.

"Софийски имоти" е компания, която управлява имотите на София – магазини, парцели и др., обясни Николай Стойнев.

Имуществото се продава на пазарни цени, а възнагражданията на ръководството му са обвързани с постигнатите печалба и резултати от търговете.

Заплатата на изпълнителния директор е близо 2400 лв. на месец, а компанията се очаква да отчете печалба от близо 500 хил. лв. за миналата година.