Студент се напи, загина в шахта

Крими

15-02-2013, 12:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момчето паднало в 12-метровата дупка

21-годишен студент падна и загина в шахта край заведение в Свищов след употреба на алкохол, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

Вчера сутринта в полицейското управление в града е бил получен сигнал от 44-годишен мъж от Омуртаг, който заявил пред полицейските служители, че синът му, който е студент в Свищов, е пристигнал в града на 12 февруари, за да се яви на изпит. От 13 февруари родителите му не можели да установят контакт с него и не знаели къде се намира.

След проведени действия по разследването е установено, че още на 12 февруари младежът се събрал с компания в общежитието и се почерпили с алкохол. След това компанията се преместила в заведение в града, където момчето било забелязан от персонала, че е във видимо нетрезво състояние, не може да пази равновесие и около 4,30 ч. е напуснал заведението през задния вход и оттогава никой не го е виждал.

Полицейските служители незабавно предприели издирвателни действия в местността "Банара", която се намира в непосредствена близост до заведението.

В нея открили тялото на млад мъж. С помощта на специализирана техника тялото е било извадено от шахтата, а в дрехите му са намерени пари и лични документи на негово име.

Данни за насилствена смърта не са установени. Тялото е откарано за аутопсия. Резулататите от нея са показали, че няма данни за насилие, а се касае за нещастен случай. По случая в РУП – Свищов е започнато досъдебно производство.