Цял свят ни разнася с черното тото

Спорт

15-02-2013, 12:39

Снимка:

Sportline.bg

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Бивш съотборник на Цанко и Киряка ни плюе в Дубай

Цял свят вече разнася България като център на черното тото! Всичките видове издания публикуваха тези дни докладите на "Уикилийкс" отпреди години, в които се твърди, че мафията държи футбола у нас, пише Sportline.bg. Публикациите са по повод мащабната акция на Интерпол и Европол срещу черното тото и манипулирането на резултати. Футболните коментатори и издания пък ни сочат като участници в престъпния синдикат от Сингапур за уреждане на мачове.

Чак в Дубай един от футболните коментатори разяснява, че в България мачове се пазарят от дълги години, пише вестник "Всеки ден". Това е шотландецът Дерек Уит, бивш съотборник от Абърдийн на Цанко Цветанов и Илиян Киряков. Уит твърди пред изданието "7 дни в Дубай", че "знае от свой бивш съиграч от България" как у нас мафията дирижира черното тото в първенството на "А" група. Дори разказва за някакъв мач, където сценарият се провалил след случаен автогол в края. "Моят съотборник ми каза, че има доста такива уредени мачове. Но бях шокиран да науча наскоро, че се разследват общо 380 мача в цяла Европа!", казва шотландецът пред изданието.

Американският "Ю Ес Нюз" пък публикува три страници разследване за черното тото в света. И там сме изтипосани при мафията! Трима журналисти от Англия, Финландия и Унгария твърдят, че човек от България е сред босовете на престъпния синдикат в Сингапур, оглавяван от издирвания в момента Тан Сеет Енг. Най-вероятно стана въпрос за бившия бос на Беласица костадин Хаджииванов, по-известен като Коце Маца.

Вчера медиите в цял свят пак ни развяха кирливите ризи. Повод беше пресконференцията на Кри Ийтън, директор на Международния център за спортна сигурност. Ийтън, който е бивш шеф по сигурността във ФИФА, припомни, че България е една от първите страни, чийто национален отбор се замеси в мач за черно тото при равенството 2:2 с Естония.

Повечето водещи агенции, като например АП, не порпуснаха да припомнят по този повод документите на "Уикилийкс" отпреди години. Според таен доклад на посолството на САЩ в София българският футбол е попаднал още отдавна в ръцете на мафията. Турците пък са похвалени за това, че опандизили 93-има тото бандити. Крис Ийтън обяснява, че епидемията от уредени мачове вече плъзнала надсякъде по света.

БАНДАТА НА КОЦЕ МАЦА ИЗКАРА $15 МИЛИАРДА

Престъпният тото синдикат, към който причисляват и нашия Коце Маца, е изкарал 15 милиарда долара от уредени резултати! Това сочат данните на разследването, което върви по света в момента.

Само от уреждане на мачове в Италия бандитите изкарали 2,6 милиарда. Коментаторите сочат, че тотаджиите печелят от футбола повече, отколкото световната централа ФИФА от телевизионни права. Там приходите от световното през 2010 година са 2,4 милиарда долара, а от следващия мондиал се чакат 2,3 милиарда.

Коце Маца и останалите от тото синдиката направо ударили в земята търговския отдел на ФИФА, тъй като реализирали много по-сериозни приходи от престъпната дейност покрай футбола.