В Пазарджик - отложиха делото за радикален ислям

Животът

15-02-2013, 13:05

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Следващото заседание ще е на 11 март

Предстоящото на 18 февруари поредно заседание по делото в Пазарджик срещу 13-те обвинени в проповядване на  антидемократична идеология и на омраза на религиозна основа се отлага за 11 март, обявиха от Пазарджишкия окръжен съд.

В деловодството на съда е постъпила молба от вещото лице Александр Шунин, с която заявява, че не е готов с поставената му от съда задача, поради това, че част от материалите съдържат обемни и сложни в езиково отношение религиозни текстове, които изискват повече време и внимание при превода, съобщава pa-media.net.

Другото вещо лице -  Александър Кирков е уведомило съда, че на 18 февруари ще е извън страната. Тъй като на предстоящото съдебно заседание не е предвидено друго, освен изслушването на двете вещи лица, съдът отсрочи делото за 11.03.2013 год. от 09:00 часа. Подсъдимите, техните защитници и Окръжна прокуратура – Пазарджик ще бъдат своевременно уведомени.

Обвиненията срещу 13-те подсъдими са за проповядване на антидемократична идеология, за това, че са членували в нерегистрирана по законоустановения ред в България организация „Ал-Уакф ал-ислями“, която си е поставила за цел проповядване на антидемократична идеология и за проповядване на омраза на религиозна основа чрез разпространение на религиозни идеи по време на петъчни молитви в джамиите и лекции по време на срещи в кафенетата.