"Герена" ще може да приеме мач от Евро 2020

Спорт

15-02-2013, 15:28

Снимка:

Иво Панталеев

Автор:

Веселин Коларов

Всичко от Автора

Работим без почивка, заяви архитектът на стадиона на Левски Иво Пантелеев

Новият стадион на Левски ще покрива изискванията на УЕФА, за да приеме мач от Евро 2020, което ще се проведе на целия континент.

Това каза специално за Sportline.bg архитектът на "Георги Аспарухов" Иво Пантелеев. "Отговорът ми е категорично да. Стадионът ще може да приеме среща от европейското първенство, защото ще е от 3-та категория, като най-високата е 4-та. Но много неща по него ще покриват изискванията на УЕФА за 4-та категория", каза Иво Пантелеев.

По проекта на "Герена" ще има атрактивни промени. Това каза Иво Тонев преди близо десетина дни, но ги остави за изненада на феновете. "Чух думите на Иво Тонев. Каза това след като бяхме на среща. Не знам какво точно е имал предвид. Но тогава му показах проект, който той одобри. Предполагам, че е говорил за достъпа на феновете до трибуните. Организацията ще бъде на много високо ниво. Освен това ще има хубави стълби, отлична визия. Според мен за това е говорил Иво Тонев", добави Иво Пантелеев.

Сектор "А" на "Георги Аспарухов" трябваше да бъде взривен на 25 януари, но детонацията се отложи заради многото документи, които трябваше да бъдат извадени от различните институции. Така паметното събитие се състоя на 3 февруари, което забави ремонтните дейности. "Герена" пък се строи с немска точност, тъй като секторите "А" и "Б" трябва да са готови за 100-годишнината на клуба. "С графика вървим добре. Работим много, включително събота и неделя. Това забавяне от няколко дни не е фатално. Фатално е когато някой умре", завърши Иво Пантелеев.