"Петлите" играят собствената си история в мюзикъл

Децата от интерната си дават 8 месеца за подготовка до премиерата на спектакъла

Актьорите от танцова формация "Петлите" влизат в една чисто нова като сценичен формат роля, но изиключително близка им по сюжет.

След като формацията, родила се в коридорите на бургаския интернат, пожъна множество награди и отличия от различни музикални събития и успя да реализира първото в страната национално турне на възпитаници от социално заведение, сега те застават пред ново предизвикателство. 

Мюзикъл, разказващ историята на сираче, отраснало по домовете, ще бъде представен през лятото от арстистите във формацията. Задачата им никак няма да бъде лека, тъй като това е сложен сценичен формат. За  него те се подготвят от началото на годината, а репетициите са ежедневни. 

"В този мюзикъл няма да бъде с историята за конкретно момче. Това не е по действителен случай, но е много реална. В сценария ще влязат случки, които са свързани с всяко едно дете, което е минало по този път. Някой ще са истински случки, в които всички сме участвали, други обаче ще бъдат части от това, което всеки един от нас е видял, преживял или усетил, че преживява другият", разказа инициаторът на идеята и ръководител на "Петлите" – Георги Димитров.

Сценарист и режисьор на мюзикъла е Симеон Димитров. Освен, че е известен със своите оригинални пиеси, и е автор на поезия и драматургия, Симеон Димитров се занимава и с преподавателска дейност, която ще бъде от полза на младите  артисти от "Петлите". Преподавал е актьорско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов", режисура и история на драмата в АМТИИ - Пловдив, а в момента води актьорски клас към музикалното училище "Панчо Владигеров" в Бургас – първият актьорски клас в България в средно специално училище. Именно за това големият режисьор ще подбира и музиката, която обещава да бъде с много силен заряд. Песните специално се подготвят в момента.