1 кг по-леки след 2 дни на банани и мляко

Бургас Лайф

16-02-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Картофите – здравословна храна или враг на диетите

Обикновено се поставя в категорията на диетите с краткотраен ефект, тя лесно може да се пригоди за един, или два дни, така че да имате максимални ползи

Млякото и бананите съдържат важни витамини и минерали в една диета. Още през 1934 г. лекарят Джордж Харъп препоръчва диета с банани и мляко по много от същите причини, поради които хората се обръщат към нея и днес, пише zajenata.bg. Въпреки че обикновено се поставя в категорията на диетите с краткотраен ефект, тя лесно може да се пригоди за един, или два дни, така че да имате максимални ползи.

Обезмасленото мляко в диетата 
Обезмасленото мляко помага за отслабването, като подтиска стимулиращите апетита хормони. То също така помага за регенерацията на мускулните влакна и растежа на мускулите.

Бананите в диетата 
Бананите отдавна са популярни сред „модата на диетите“, поради тяхното високо съдържание на фибри, което ви дава усещане за ситост. Те съдържат резистентни нишестета - вид фибри, които преминават през дебелото черво. Резистентните нишестета всъщност имат свойствата да изгарят мазнините, веднъж след като сте се нахранили. Обединените усилия на бананите и обезмасленото мляко, може да се каже, че служат за краткосрочна загуба на тегло и изграждането на мускулна маса.

Как действа диетата с банани и мляко
Диетата с банани и мляко е приемала различни форми през последните осем десетилетия, но най-популярна е една диета, която се състои само от два, или три банана, консумирани с чаша обезмаслено мляко най-малко три пъти на ден. Спазващите диета също трябва да пият много вода, тъй като бананите могат да имат запичащ ефект.

Хранителна информация за бананите и млякото 
Ще отслабнете с диетата с банани и мляко, въпреки че вероятно отслабването ще бъде комбинация премахване на мазнини и чиста мускулна маса. Диетата съдържа по-малко от 1000 калории на ден, в зависимост от броя на бананите, които консумирате. Един среден банан съдържа около 100 калории, 1,5 грама протеин, 0,5 г мазнини, 27 г въглехидрати, 3 г фибри и 14,5 грама естествена захар.
Хранителният профил на млякото може да варира значително в зависимост от това кой вид изберете. За отслабване е подходящо нискомасленото, или обезмасленото мляко. Чаша обезмаслено мляко съдържа 85 калории, 8,25 грама белтъчини, 12 г въглехидрати и 12,5 грама естествена захар.. Така че, ако ядете шест банани и три чаши мляко ще консумирате малко над 800 калории на ден. Това ще доведе до съществена загуба на тегло, а също така може да ви направи раздразнителни.

Ползи от диетата с банани и мляко 
Диетата с банани и мляко има някои предимства, благодарение на хранителните свойства на бананите и обезмасленото мляко. Бананите са богат източник на калий, който може да стабилизира кръвното налягане и желязо за обогатяване на хемоглобина в кръвта. Обезмасленото мляко е подходящо за диета, тъй като то съдържа много протеини и никакви мазнини. Протеинът може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълъг период от време. За два дни и тази диета е възможно да отслабнете около 1 кг.

Възможности при диетата
Диетата с банани и мляко лесно се следва поради специфичното си съдържание. Въпреки това, някои хора на диета го променят и включват млякото и бананите два пъти на ден, а след това ниско калорична, но богата на хранителни вещества вечеря, съдържаща зелени зеленчуци и постни източници на протеини. Това ще добави известни калории към диетата, но може да я направи по-приемлива за повече от един, или два дни.

Вариант на диетата с мляко и банани за три дни
Британският спортен диетолог Джейн Грифин разработва тридневна диета с мляко и банани. Диетата използва банани за възстановяване на стомашната лигавица в стомашно-чревния тракт и за намаляване задържането на течности. Тридневният план за хранене използва основни ограничения на калории, състоящи се от три банани и три чаши обезмаслено мляко дневно, консумирани поотделно, или смесени в шейк.

Потенциални рискове при диетата
Тази диета е лишена от много от основните хранителни вещества и витамини и не трябва да бъде използвана без добавянето на мултивитамини. Тя може да бъде много ниско калорична, което може да понижи нивата на кръвната захар. Ако получите замаяност, или гадене, хапнете нещо и потърсете медицинска помощ. Въпреки че има някои ползи от храненето с банани и обезмаслено мляко, диетата не предоставя широка гама от хранителни вещества и трябва да бъде следвана за много кратък период от време. Винаги се консултирайте с лекаря си, когато искате да направите драстична промяна в хранителните си навици.