Прокурор Ангел Георгиев: Нито съм искал, нито съм вземал подкуп

Крими

17-02-2013, 08:00

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокурор Ангел Георгиев не е взимал рушвет, освободиха го

Той отказа подробности за скандала, защото е свидетел

Зам. окръжният прокурор на Бургас Ангел Георгиев, който бе показно арестуван в кафене с адвокат Марин Стефанов, остава само свидетел по дело за измама. След 16 часа в килия, той бе освободен без обвинение. Вчера и Стефанов излезе от ареста, но срещу 10 000 лв. гаранция.

Прокурорът и адвокатът се видели заради разследването срещу Светлозар и Румяна Лолови, пише в. "24 часа".

През 2010 г. семейството, което има хотел в Бургас, успя да напусне страната, преди да получи обвинения за укриване на данъци и рекет. По делото като веществени доказателства били иззети 8000 лв. Адвокат Стефанов внесъл молба да бъдат върнати. Преди дни свидетел, който не е анонимен, съобщил в полицията, че има договорка, ако това стане, 5000 лв. от тях да отидат за прокурора, а 2000 лв. за Стефанов и делото да бъде прекратено. Банкнотите били белязани, но адвокатът не ги дал. Георгиев напусна Пето РПУ в 17,30 ч в петък и се отправи към ресторанта на х-л "Аква".

По телефона той потвърди, че е в заведението с жена си Веселина, с адвокат Димчо Тодоров, с когото ги свързва старо приятелство, и др.

"Всичко е наред. Имах проблеми с кръвното, скочи 160/110, но се оправих", каза Георгиев. От притеснение той цяла нощ не спал. "Никога не съм искал и получавал подкуп, нито съм бил част от някаква корупционна схема", заяви прокурорът. Отказа подробности за скандала, защото е свидетел. Георгиев остава обвинител по знаковото дело "Гранити".
 "Честно да ви кажа, след като ме арестуваха, първото, което си помислих бе, какво ще стане с това дело. Сега няма пречки да продължа", каза Георгиев.