ИзЧЕЗвайте – протестът от София

Хората дадоха седмица на управляващите да изпълнят исканията им

Протестиращите пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма заявиха, че дават максимум още една седмица на управляващите да изпълнят исканията им. В противен случай ги искат – "вън от властта".

От микрофона на протеста прозвучаха различни призиви.

"Допреди седмица се чудих – дали сме народ или мърша, но от една седмица сърцето ми не спира да бие, защото такова чудо не се е случвало от 20 години и повече – цяла България да е единна", каза един от протестиращите.

По думите му – от 23 години различни управляващи обещават високи пенсии, доходи, добавки за майки, но нищо не е получено, добави той.

"Търпението ни свърши. Оттук нататък България е единна. Днес 35 града се обединиха в протест за България", посочи той.

Звучат освирквания и скандирания: Мафия и Оставка,  както и Всеки ден ще е така, до победата!

Част от протестиращите носят лозунги, на които пише: "Това не е протест, това е процес". "Бунтът за нова България", "Крепостен роб! Докога?", както и "Без ЧЕЗ, за да сме добре днес!"

Спряно е движението по бул. "Г.С.Раковски", където са застанали стотици от протестиращите. На протеста има засилено полицейско присъствие.

Сградата е оградена с полицейска лента и протестиращите не се допускат в близост до нея. Пред входа на сградата също има много полиция.

 

Заглаждения са поставени и пред парламента.