1500 бургазлии изригнаха срещу EVN: Всенародна революция! (ВИДЕО)

Мисия Бургас

17-02-2013, 12:38

Снимка:

BurgasUtre

Автор:

Екип на Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 140 подали жалби в EVN от началото на 2013-а

"За да има мир, EVN в Сибир" кресна Бургас (СНИМКИ)

"Мафия, долу" крещяха протестиращите пред енергото, обещаха да излизат всеки ден

"Долу, мафия" и "EVN out" и "Всенародна революция" изкрещяха днес над 1500 бургазлии, които се събраха в 11 ч. пред енергото, за да изразят недоволството си от монопола на дружеството, непосилно високите сметки за ток.

Протестиращите пуснаха и подписка с исканията си, в която само за броени минути 500 души сложиха имената си. "За да има мир, EVN в Сибир" и "Ловният сезон е открит, вид дивеч: ЕРП" гласяха някои от оригиналните лозунги.

ВИЖ СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ТУК

Въоръжени с плакати, свирки и трибагреници бургазлии буквално изригнаха пред енергото и обещаха и утре отново да се съберат, каквато практика вече седмица бе установена във Варна и Пловдив. "Всеки ден от 17 ч. ще излизаме на протест", заканиха се бургазлии.

"Драстични мерки и революция, това е единственият начин да се постигнат конкретни резултати! Досега опитите, които сме правили и жалбите, които сме подавали не са довеждали до никакъв изход, не може едно дружество при жалба да проверява само себе си", заяви Милена Димова, която бе издигнала плакат с текст "Държавна корупция + енергийна проституция = Всенародна революция".

От централата на EVN шествието се понесе към общината, където още повече хора подкрепиха исканията на протестиращите. 

Някои от участниците в митинга носеха вече платени фактури към енергото, за да ги изгорят. "През ноември и декември имах с по 10 лв. разлика в сметките, януари имам 185 лв. - тройно повече, работя по 12-часови смени, не знам как става това!", каза млада бургазлийка, която бе опънала плакат със задрасканото лого на EVN.