Почерпен шофьор се натресе във влекач, отърва се

Крими

17-02-2013, 14:32

Снимка:

Impact Press Group, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

2 бургазлийки пък пострадаха докато пресичат

34-годишен почерпен пловдивчанин натресе реното си във влекач, но въпреки зверски намачканата кола се размина без сериозни наранявания.

Инцидентът станал в петък около обед на пътя Бургас - Варна. Шофьорът на реното правил ляв завой при мокър път, когато загубил управление над колата, влязъл в насрещното и се забил челно във влекач МАН, управляван от 60-годишен варналия. 

Според полицейските данни пловдивчанинът се качил зад волана след алкохолна почерпка. Проверката с дрегер показала 0.64 промила в кръвта му. По тази причина, както и заради движението с несъобразена скорост той се нацелил в товарния автомобил.

Заради удара влекачътпандал в канавка отдясно на пътя. От зверския удар настъпили значителни материални щети, но двамата шофьори са невредими, казаха от полицията.

Шофьор с 1,31 промила алкохол в кръвта пък се преобърна в банкета на магистрала "Тракия". От удара пострадал 27-годишен карнобатлия, който пътувал на предната дясна седалка. Според данните от полицията инцидентът станал около 23 ч. снощи на 300 метра от разклона за югозападния обход в посока Сливен. 

Пострадалият е с фрактура на рамото, настанен за лечение в бургаската болница без опасност за живота. 

73-годишна пенсионерка също попадна в болницата след като бе премазана от автомобил при маневра на заден. Това се случило около 12,20 ч. в петък на ул. "Климент Охридски" 21. Според полицейските данни възрастната жена пресичала неправилно, когато при маневра на заден пежо, управлявано от 27-годишен бургазлия, я отнесло. За радост жената получила само повърхностни контузии по главата и крайниците и животът й не е в опасност.

67-годишна бургазлийка получи фрактура на лявото стъпало след като била ударена от опел на ул. "Тракия" вчера следобед. 44-годишният шофьор отнел предимството на жената, която след преглед е освободена за домашно лечение, сочи още полицейската информация.