Вредят ли ни интимните прически?

Животът

17-02-2013, 16:44

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Вижте кои са най-популярните форми

Вече не става дута само зa кола маска или ежедневно бръснене, за да поддържате интимната си окосменост в ред. Говорим за нов фризьорски ред там, долу! „Розовата обсесия“ излезе извън контрол в Ню Йорк. Обитателките на Голямата ябълка посвещават цели дни на вагината си заклещени в козметичните салони или накиснати в билкови вани в спа центрове, разказва kifla.bg.

Скъпоценна
Актрисата Дженифър Лав Хюит напълни главата на посестримите си с това, че бижутата може да красят не само деколтето и ушите ни, а и прясно депилирания ни пубис. Но дали е безопасно да налепим върху изнежената си кожа една камара стъкълца, купени от улична сергия? Тези изкуствени диаманти биха могли да ни сдобият с неприятен сърбеж, докато се опитваме да правим любов. „Предпочитам да похарча пари за секси бельо и предизвикателни обувки. Със сигурност ще подклаждат любовния ми живот по-дълго време“, твърди гинекологът Дженифър Гънтър, която е и директор на център за лечение на вулвовагинални разстройства в Сан Франциско.

Брюнетка или…
Да си боядисваш пубисното окосмение, може и да е забавно, но само ако използваш бутафорни гениталии за Хелоуин. Кожата, която се намира под интимното ни окосмение, е много по-деликатна от тази на скалпа ни. Дали да боядисаме женствеността си, е въпрос на избор, разбира се. Но преди да пристъпим към тази драстична смяна на визията си, нека цапнем малко боя върху мишниците си. Кожата в тази област е почти толкова чувствителна, колкото и онази под кръста.

Блондинка
Някои жени стигат дотам, че си избелват химически кожата на вулвата, за да наподобява ефекта на млечната баня на Клеопатра. Не че Мерилин Монро не е изрусявала женското си достойнство, за да е „блондинка“ навсякъде. Това обаче не останало безнаказано благодарение на многобройните язви върху нежната й плът. Независимо дали говорим за препарат, който ползваме в прането, или за такъв, с който изсветляваме големите си външни устни, всеки тип белината може да причини раздразнение, да направи пришки и дори да ни сдобие с изгаряния.

Бразилска кола маска
Една от най-предпочитаните прически напоследък е липсата на такава. Да си като пиле голишарче в най-интимната си област е ултратренд, но дали е полезно? Докторите твърдят, че вулвите са по-добре защитени с повечко коса върху тях. Свалянето на всеки косъм от интимните ни чаркове може да доведе дори до „сълзене“ на кожата. Появата на подкожни косъмчета е честа, а шансът да получим обрив и инфекции е голям. Затова бъдете максимално нащрек, когато пристъпите входа на козметичен салон със съмнителна хигиена.

Пиърсинг
На някои дами не им е достатъчно да си подкастрят окосмението няколко сантиметра под пъпа с форма на четирилистна детелина. Те обичат да украсяват клиторната си качулка, външните малки и големи устни и перинеума с обеци. Имайте предвид, че пробиването на нов отвор в която и да е част от тялото винаги носи риск от инфекция. Ако все пак сте украсили половата си същност с бижутерия, бъдете педантични към грижата за нея.