Полицията разби наркогрупа на Златко Баретата (СНИМКИ)

Крими

17-02-2013, 17:16

Снимка:

МВР

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

При акцията са арестувани 9 души, сред тях заместниците на Иванов - Ториното и Златко Малкия

Полицията разби организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, ръководена от Златомир Иванов - Баретата, съобщава МВР.

При операцията на служители на ГДБОП и областни звена за  борба с организираната престъпност в Пазарджик, Стара Загора, София - град и София - област са задържани общо девет души

В хода на акцията са задържани двамата ръководители на подгрупите в престъпната структура – 28-годишният И. Б. по прякор "Ториното", криминално проявен за извършени престъпления, и 36-годишният З. Г. по прякор "Златко малкия", също криминално проявен.

Освен тях са задържани и останалите членове на престъпната организация. При последвалото претърсване в домовете и автомобилите на задържаните, антимафиотите открили наркотични вещества – канабис, кокаин, хашиш, семена от канабис, пликчета за дози, електронна везна и  счетоводство от продажби на наркотици, 18 мобилни телефона, лаптоп, 2 въздушни пушки, 2 газови пистолета, договори за охрана на заведение.

По случая е образувано досъдебно производство. На шест от лицата са повдигнати обвинения и са задържани за срок до 72 часа.

Малко по-рано този месец, на 2 и 9 февруари бяха проведени две операции на териоторията на София и Стара Загора, при които бяха задържани трима мъже, съпричастни към престъпната дейност на групата. От тях бяха иззети големи количества наркотични вещества. Действията по разследването продължава.