Салатите във веригите "Fast food" – с антифриз, за свежест

Животът

17-02-2013, 17:46

Снимка:

flickr

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Храната от ресторантите за бързо хранене увреждат черния дроб като при хепатит

Редовните посещения на ресторантите за бързо хранене са вредни не само за линията, но и за черния дроб, съобщи в. "Мейл он сънди".

 

Само за един месец на такава храна черният дроб се уврежда като от хепатит.

 

Резултатите от изследването на д-р Дрю Ордън бяха разкрити в телевизионното предаване "Лекарите".

 

Особено вредни от асортимента в ресторантите за бързо хранене са пържените картофи, защото в тях има не само много сол и мазнини, но за златист загар им добавят и захар. Лошо на

черния дроб се отразяват и пърженото пиле и пържения лук.

 

"Такива количества наситени мазнини водят до омазняване на черния дроб", каза д-р Ордън.

 

Дори смятаните за здравословни предложения на ресторантите за бързо хранене като салатите често са пълни с химикали. Някои заведения слагат в тях пропилен гликол, който е антифриз.