Милионерите в САЩ все по-богати

Животът

17-02-2013, 17:54

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Страната обаче затъва, твърдят неприлично заможните

Три четвърти от милионерите в САЩ заявяват, че в момента са по-добре, отколкото са били през 2007 г., когато е пикът както в общото им състояние, така и в броят им, показва проучване на Northern Trust.

Повечето от тях са посочили по-голямата доходност от инвестициите им като причина за това, че в момента определят финансовото си състояние като по-добро в сравнение с преди 6 години, уточнява profit.bg.

Тази увереност скоро може да доведе до повишаване на заетостта. Общо 80% от заможните собственици на компании твърдят, че планират да наемат още служители или поне да не освобождават хора в следващите 18 -24 месеца. Един на всеки петима планира да направи капиталови инвестиции като закупуване на нови компютри и други технологии в същия този период.

Милионерите обаче не са толкова оптимистични настроени за страната като цяло. Две трети от тях смятат, че страната е в по-лошо положение, отколкото през 2007 г. Те смятат, че причината за това са нарастващият държавен дълг и безработицата, която не намалява.

Близо една трета от участниците в проучването обвиняват за това администрацията на президента Барак Обама.

Накратко, милионерите в САЩ в днешно време смятат, че преуспяват в личния си живот, но са песимистично настроени за положението в страната като цяло.

По отношение на инвестиционните им цели, повече от една трета от заможните инвеститори споделят, че се стремят към увеличаване на състоянието си. Около една четвърт от участниците пък са заявили, че целта им е да запазят капиталите си.