Самоковският модел: дрогирани баднюги с коне в бар

Крими

18-02-2013, 07:30

Снимка:

архив,БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Единият от задържаните се оказа синът на Туцо от "Килърите"

Полицията в Самоков задържа двама мъже, опитали да вкарат коне в заведение на центъра, съобщи Мариола Маркова, говорител на Областната дирекция на МВР-София.

В опит да се изплъзнат от полицаите, двамата препуснали с конете по улиците на града, но след кратко преследване попаднали в ареста.

За странното поведение сигнализирали граждани на спешния телефон 112, снощи те се обадили, че двама младежи във видимо неадекватно състояние искат да вкарат два коня в кафене.

Слисаните посетители с потрес наблюдавали как единият от младежите невъзмутимо вкарал коня си през терасата на заведението във фоайето, като неистово го дърпал за юздите и се мъчел да го доведе при масите с посетителите. Животното обаче упорито се съпротивлявало, а клиентите побягнали през другия вход.

В този момент на място пристигнал и полицейският патрул. При вида на униформените младежите се метнали на конете и с викове препуснали по самоковските улици.

Двамата профучали покрай колите, прекосили и двора на училище, но след кратко преследване били задържани.

Оказало се, че единият ездач е 27-годишният Х.П., син на Янко Попов-Туцо, подсъдим по мегаделото "Килърите", а другарят му е 23-годишен, стар познайник на органите на реда, регистриран нееднократно за телесни повреди.

Когато ги докарали в районното управление, хулиганите били изпробвани за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1,60 промила за Х.П. и 0.37 промила за аверът му.

След това били тествани и за употреба на наркотични вещества и отново пробите и на двамата се оказали положителни, като за Х.П. тестът отчел амфетамини, а за другаря му - всички възможни наркотични вещества.

Младежите са задържани с полицейска мярка за 24 часа.