Яник Боли премина в Заря /Луганск/

Спорт

18-02-2013, 10:18

Снимка:

Пресслужба Черноморец-Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

След продажбата му в касата на Черноморец се очаква да влязат около 300 000 Евро

Звездата и голмайстор на акулите Яник Боли от пролетта ще играе  в 10-ия в украинската Висша лига  „Заря” Луганск, съобщава официалният сайт на Заря. Договорът на Боли е за 2+1 години и е подписан късно в неделя вечерта, след като преди това Боли е преминал успешно медицински прегледи.
24-годишният Боли дойде точно преди една година в Бургас от френския Ним, като за това време изигра 21 мача и вкара 9 гола. През есенния дял на първенството в "А" група племеникът на легендата на Марсилия Базил Боли игра в 12 срещи и отбеляза 6 гола. Интерес към него от страна на Заря имаше още преди Нова година, но тогава той отказа заради ниски финансови условия. След като украинците подобриха личните условия на футболиста, той се е съгласил и догоеворът вече е факт.
Яник Боли самн потвърди за трансфера в страницата си в социалната мрежа Фейсбук. Той се обърна и към всички привърженици на Черноморец, на които благодари за подкрепата. "Искам да благодаря на всички привърженици на Черноморец. Играх в 21 мача, в които дадох всичко от себе си. Надявам се, че така ще продължавам и в новия си отбор", написа Боли.
Продажбата на френския нападател е вторият зимен трансфер на Черноморец. С неговото преминаване в украинския тим в касата на Черноморец се очаква да влязат  около 300 000 Евро, които ще решат  част от финансовите проблеми на акулите. Непосредствено след Нова година  в Левски премина един от най-перспективните защитници в България Пламен Димов. За него акулите прибраха 235 хиляди лева.