Изненадващо! Левски приютява Маркиньос

Спорт

18-02-2013, 10:44

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Сините" вадят 8 бона на месец за бившия цесекар

Бившата звезда на ЦСКА Маркош Антонио Малашиас Жуниор, познат като Маркиньос, може да се озове в Левски, твърди sportline.bg, като цитира "България днес".

От известно време насам бразилецът упорито си търси нов отбор, но преговорите му с Ботев (Пд), ЦСКА и Славия удариха на камък. За последно Марки се подвизаваше в китайския Чанчун, но договорът му бе прекратен тази зима.

Желанието на самия играч е да продължи кариерата си отново в българския шампионат. Съпругата му Кармен е поставила ултиматум, че ако семейството не се установи отново у нас, ще се прибере в Бразилия заедно с малката им дъщеричка Габриеле. Освен това халфът с български паспорт попада и в сметките на националния селекционер Любо Пенев, който го изпробва в контролата с Украйна в края на миналата година.

На "Българска армия" обяснили на играча, че биха го взели, но ще стои често на пейката. Маркиньос бил отрязан и от Станимир Стоилов за трансфер в Ботев наскоро.

"На тази възраст той трудно ще си намери отбор. Исках аз да му търся клуб, но вече не е мой клиент", коментира агентът Мирчо Димитров. В момента Марки е представляван от своя сънародник Джери Перейра. "Засега няма яснота за развитието му. Вариантът Ботев пропадна окончателно. Търсим отбор. Маркиньос все пак трябва да играе някъде. Неговото желание е да се върне в България", потвърди Перейра, който загатна, че един от родните грандове има интерес към играча.

Треньорът на Левски Илиан Илиев пък няма нищо против да вземе футболист с опит като Маркиньос. Българският национал би вдигнал конкуренцията в средата на терена, където се подвизават Владимир Гаджев, Станислав Ангелов, Роман Прохазка и Рене Михелич. Очаква се още тази седмица "сините" да проведат преговори за бразилеца и ако двете страни се споразумеят, да се стигне до договор. От Левски могат да му предложат най-много 8 000 евро месечно.

Не е ясно как феновете на Левски ще приемат евентуалното идване на Маркиньос на "Герена". Бившият любимец на сектор "Г" носеше фланелката на ЦСКА от 2007 до 2011 г., като изигра 91 мача за "червените" и вкара 16 гола.