НАП откри сезона на разпродажбите със сребърни бижута

Мисия Пловдив

18-02-2013, 11:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

34 000 лева приходи се очакват от първия търг на агенцията в Пловдив

30 килограма сребърни накити, конфискувани в полза на държавата,  обявява за продан НАП Пловдив.

Това е първият за тази година търг на изделия от благороден метал, организиран от отдел "Продажби" в пловдивската дирекция. Бижутата са конфискувани от митничарите край Свиленград при няколко опита за контрабанда през българската граница. Между тях преобладават обеци и гривни с проба за чистота 925. Има още закопчалки, пръстени, брошки, колиета и медальони. Всички накити са разпределени в две групи, всяка от които с отделна първочанална цена. Кандидат-купувачите могат да наддават както само за една, така и за двете едновременно, като изискването е в срок да бъдат подадени отделни ценови предложения и да бъде платен депозит за всяка от групите.

Огледите започват следващия понеделник, 25-ти февруари, след предварителна уговорка с водещия продажбата. Също от другия понеделник най-късно до 1-ви март трябва да бъдат подадени ценовите оферти от търговците.

Поне 34 000 лева ще бъдат спечели от този търг.

През миналата година НАП Пловдив реализира в търгове благородни изделия, конфискувани в полза на държавата, за близо 1 500 000 лева. Продадени бяха 33 кг златни накити, почти 4 кг синтетични камъни и 332 кг сребро, в това число рекордните 226 кг сребърни слитъци, от които само в един търг, бяха спечели за бюджета 700 000 лева.