Майка натъпка електронни цигари в дрешката на детето си

Крими

18-02-2013, 13:10

Снимка:

Агенция "Митници"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Те са иззети, съставен е акт за нарушението

Митническите служители на Митнически пункт-Капитан Андреево разкриха случай на използване на 6-годишно дете за контрабанда на електронни цигари.

Момчето е пътувало с кола с майка си, 48-годишна пловдивчанка и друг възрастен мъж за Турция. На митническия пункт митническите служители канят пътниците да декларират носените от тях стоки, лични вещи и валутни ценности, при което майката и спътникът й обявят, че носят 34 електронни цигари и 15 зарядни устройства. Пред погледа на митничарите мъжът извадил електронните цигари изпод ластичен колан на кръста си, а жената признала, че е натъпкала под хастара на якето на детето си с електронни цигари, зарядни и консумативи за тях. При последвалата щателна митническа проверка на автомобила митническите инспектори откриват под задната седалка още 35 електронни цигари и също толкова зарядни устройства за тях.
Електронните цигари и зарядни устройства са иззети, съставен е акт за митническо нарушение.
При друг случай в същия ден митническите инспектори на Митнически пункт-Капитан Андреево откриха 70 електронни цигари, 180 филтъра и 15 зарядни устройства за тях, натъпкани в празна двулитрова кутия от натурален сок. Кутията сок от праскови е открита в личния багаж на 64-годишна българска гражданка, пътуваща с личния си автомобил от Турция за България. Електронните цигари и зарядни устройства са иззети, съставен е акт за митническо нарушение.