Пловдивски бизнесмен отива в затвора за хулиганство

Крими

18-02-2013, 14:17

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдят пловдивски бизнесмен за хулиганство

Нервният Личканов отнесе и парична санкция – 2 хиляди лева

Пловдивският районен съд осъди бизнесмена Ангел Личканов – Личкана на две години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщиха от пресцентъра на съда.

Личканов е признат за виновен за това, че е причинил лека телесна повреда,

причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето. Както и това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се посочва в решението на магистратите.

Инцидентът е станал на 16 октомври миналата година на един от централните булеварди в Пловдив – „6 септември“.
Колата на Личкана, който излежа 7 години за рекет, и джипът на охранителите му били задръстили движението. Д-р Димитър Дюлгеров натиснал клаксона и направил забележка на бизнесмена. Минути по-късно бил догонен от двата автомобила и блокиран. Личканов замерил стоматолога с мобилния си телефон и го улучил в слепоочието. После слязъл и му нанесъл два юмрука. Сестрата на Дюлгеров получила удар в корема. Деветгодишната й дъщеря станала свидетел на нападението и преживяла психотравма.

Хулиганът-бизнесмен ще трябва да плати по 1 000 лева на всеки от пострадалите за причинените им неимуществени вреди.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му се налага по – ниско наказание. Присъдата подлежи на обжалване в 15- дневен срок пред Окръжен съд Пловдив.