Кметът зад протестите срещу ЕVN, ще иска сметка на дружеството

Мисия Бургас

18-02-2013, 14:33

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Фишовете на общината скочили с 30 на сто за месец, каза Димитър Николов

Кметът на Бургас Димитър Николов ще поиска обяснение от ръководството на електроразпределителното дружество, относно високите сметки за ток. Той вече е разговарял по въпроса и с омбудсмана за организирането на пресконференция, на която от ЕVN да дадат обяснение на гражданите за скока във фактурите.

Николов вече е поискал и пълен отчет за плащанията на сметките за електроенергия на общинските предприятия. Те ще бъдат обстойно ревизирани, уточни той.

Относно възможността да бъде поканен като министър в кабинета на Борисов, г-н Николов беше категоричен, че няма риск това да се случи.

"Има доста сериозни задачи пред мен, които трябва да изпълнявам, моята функция е тук и  плода от работата на администрацията вече се вижда. Нямам такова предложение и не бих го приел. Камъкът си тежи на мястото", категоричен е градоначалника. 

Той отказа да влиза в подробни коментари по темата, с мотива, че в момента има далеч по-сериозни неща като протестите на гражданите срещу високите сметки за ток.

"Община Бургас подкрепя протестиращите и смята, че исканията им са основателни. Даже днес на оперативка поставих задача на своите колеги от общинските предприятия да ми дадат справка за сметките за ток и там където има необосновано високи сметки ще  се борим и ще искаме обяснение. С омбудсмана искаме от ръководството на поделението в Бургас да направят публично обяснение, предвид множеството жалби и да мотивират всяка една позиция от тези фишове, които се появават в момента. Ние също страдаме, защото трябва да коригираме бюджетите в тази насока, заради високи сметки", каза още Димитър Николов.

По негови данни сметките на общината за ток са скочили с около 20 - 30%.