Шетат хайки за паркиране върху зелено (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

18-02-2013, 14:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Западен глобяват наред

Със заповед на кмета на район „Западен“ Десислава Желязкова от днес започват масирани проверки за опазването на зелените площи.

В районната администрация са получени десетките жалби и конкретни сигнали на граждани от района за унищожени от автомобилите тротоари и зелени площи. Целта на акцията е да принудим  всички собственици на автомобили, които паркират на зелените площи, независимо от собствеността на терена, да спират на обособените за това места. Проверката започна от ул. „Вечерница“, /срещу Математическата гимназия/ и се извърши в присъствието на представители но отделите „Екология“ и техническа служба към районната администрация и Общинска охрана.  За системно паркиране върху зелените площи, минавайки през тротоар и пътека общинска собственост,  бе санкциониран собственик на лек автомобил БМВ. По време на проверката същият се опита да обясни, че глобата е неправомерна, тъй като по думите му „се намира на терен частна собственост“, без обаче да посочи откъде и как минава, за да стигне до него.

Масово нарушение по отношение на неправомерно паркиране има и на ул. „Чемшир“,  и на обновената ул. „Дрян“, където много често се паркира върху пешеходните пътеки, независимо, че има достатъчно паркоместа.

Правим всичко възможно зелените площи, тротоарите и пътеките да изглеждат добре и да бъдат в услуга на гражданите, но безотговорното отношение на някои хора създава предпоставки за невъзможност опазването на общинската собственост, коментира кметът Желязкова. Независимо, че не е много приятно, всички „подстъпи“ до тези площи ще бъдат оградени с декоративни топки или колчета, добави районният кмет.  Независимо от оскъдните средства, с които разполагаме за подобряване инфраструктурата в района, правим всичко възможно и от „нищо – нещо“ това да се случва, обясни Желязкова, като уточни, че в голямата си част тротоарите се възстановяват със старите плочки.