Тежко болна: Не ми се живее! Болките са страшни

Животът

18-02-2013, 15:58

Снимка:

Facebook

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Битката на една майка с левкемията: Ани дари живот, сега се бори за своя

Ваня предлага донор на Ани - майката, която дари живот и сега се бори за своя

"Не искам да живея, не издържам на болките. Не мога да се боря. Отивам си." Признанието е на 38-годишната Ваня. Жената е болна от левкемия в напреднал стадий. Страда от години. Като малка й откриват злокачествена анемия. "Беше много сериозно". Преди две години й поставят необратима диагноза. От тогава е по болници.

"Мъките са ужасни. Страданията са нечовешки. След химиотерапия съм като парцал. Лечението е скъпо. Предадох се", казва през сълзи Ваня.

Младата жена има дъщеря, която по думите й не се интересува от нея. Няма съпруг.

До миналата година Ваня Димитрова е живяла в Африка. Там намира приятелка индийка, която иска да й стане донор. Болната жена обаче се е отказала да живее. След като научава тези дни историята на Ани Паунчева, Ваня решава да предложи своя донор на нея.

Казва, че не иска нищо в замяна. Дори “благодаря”. "Ако мога да помогна на човек, който иска да живее, ще съм щастлива. Знам какво е да си се борил за живота", споделя пред Plovdivutre.bg.

Жената от Индия е с нулева кръвна група. По думите на Ваня тя може да стане донор на всеки.

32-годишната Ани разбира за левкемията в дните на раждането на дъщеря си Рая. От ноември е на химиотерапия.

Процедурата не е толкова лесна, каза съпругът й Мирослав. Може да се окаже, че само единици хора от цял свят имат съвместимост с жена ми и могат реално да й дарят костен мозък. Повечето роднини и приятели искат да помогнат. Шансът за донорство е най-голям при брат, сестра. Съпругът й Мирослав също е готов да дари от себе си. Чакат се медицинските резултати за възможна съвместимост.

Добрата новина е, че от днес името на Ани е в националната база данни за търсене на донор. До 10 дни ще стане ясно дали има подходящ за нея.

В петък Plovdivutre.bg разказа разтърсващата история на младата жена. Ани е с остра форма на левкемия. Шансът за живот на младата жена е костно-мозъчна трансплантация. Тя може реално да бъде спасена.

За лечението й са нужни 150 хиляди евро. 15 хиляди от тях са за намирането на донор. Останалите за трансплантацията и възстановяването.

Малката дъщеричка Рая, Мирослав и близките на Ани се обръщат към всеки, който може да помогне. За да върнем усмивката на майката, за да расте Рая обичана.

За два дни, откакто дарителската кампания е стартирала, хиляди се обединиха и искат да помогнат на майката. Събрани са малко над 10 хиляди лева.

Приятелите й от клуба по салса организират две благотворителни партита – на 23 февруари в клуб „Занзибар” и на 1 март в хотел „Лайпциг”. 

Направена е и дарителска сметка на името на: Анна Николова Паунчева в Райфайзенбанк. BIC: RZBBBGSF IBAN No: в лева: BG74RZBB91551092359002, в евро: BG77RZBB91551492359012.

Адресът за даряване чрез PayPal: miroslav7@abv.bg

Посетете и "ПОМОГНЕТЕ ДА СПАСИМ АНИ" във Facebook.