"Вън австрийски мекерета от бургаските павета" на протеста за тока (ВИДЕО)

Мисия Бургас

18-02-2013, 17:56

Снимка:

авторът

Автор:

Нели Димитрова

Всичко от Автора

Около 300 души излязоха пред енергото тази вечер, обещаха утре пак

"Вън австрийски мекерета от бургаските павета" и "България не вярва на лъжи, EVN с добро да си върви" станаха част от първия в Бургас от ежедневните протести срещу непосилните сметки за тока.

Сметка за един месец ел. енергия на космическата стойност от 28 хил. лв. показа бургазлията Стоян Колев, собственик на търговска верига, който шокиран от сумата и буквално недоумява как ще я плати. Още 12 500 лв. мъжът дължи за друг свой обект гр. Айтос.  

"Предният месец имах общо 21 хил. лв., но този месец... Проблемът не е във високите сметки, а в това, че себестойността на българските предприятия е изключително висока", каза Колев.

Бизнесменът е категоричен, че заради непосилните разходи родното производство на пазара е сведено до скромните 10-15%, а всичко останало е внос, който напрактика излиза по-евтин.

С викове "Мафия", "Оставка", "Долу" и "Вън" масата народ се отправи от сградата на EVN към общината.

Едва около 300 души се събраха днес да недоволстват пред сградата на енергото. "Много по-малко от 2-хилядната тълпа в неделя, но повечето сигурно са още на работа, пък и за Бургас и това е нещо", коментираха някои от протестиращите. 

ВИЖ СНИМКИ ТУК

Групички млади хора бяха разпънали трибагреници, някои от пенсионерите пък надуваха свирки, вовузели, възрастна жена се беше въоръжила и с кречетало.