Sofiautre: кой, къде, кога

Мисия София

18-02-2013, 20:51

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в столицата утре, 19 февруари

В 18.00 часа пред Паметника на Апостола в София ще се състои възпоменателна церемония по повод 140-годишнината от гибелта на Васил Левски. В церемонията участие ще вземат президентът Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

В 9.00 часа на бул. „Цар Освободител” № 14, ет. 3 (бизнес център Лендмарк) ръководството на EVN България ще даде извънредна пресконференция по актуални теми.

От 09.30 часа Софийският апелативен съд ще заседава по делото за убийството пред столичната дискотека „Соло”.

От 10.00 часа Софийски градски съд ще гледа мярката за неотклонение на племенника на Киро Японеца - Георги Петров.

От 10.00 ч. в зала „Запад” на Народното събрание ще се проведе извънредно заседание на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране.

От 10.00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе публична дискусия с Жан-Филип Кортуа, президент на Microsoft Internation.

От 10.00 часа в зала „Конферанс 5" на парк-хотел „Москва" на ул. „Незабравка 25 в София ще се проведе пресконференция на ръководството на "Движение България на гражданите" по актуални въпроси.

От 10.00 часа Националния институт на правосъдието, ул. Екзарх Йосиф 14 ще се проведе национална конференция „Правосъдие близо до хората“.

От 10.30 часа в зала „Б” на ул.”Искър” № 9 ще се състои честване на 116 години от създаването и 60 години от възстановяването на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата.

От 11.00 ч. в 15 зала на Съдебната палата, бул. „Витоша“ № 2 Върховната административна прокуратура ще обяви етапните резултати от проверката за законност върху дейността и актовете на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

От 11.00 часа в залата на 4-я етаж на Министерството на здравеопазването директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата д-р Евелин Благоев и неговият екип ще отчетат резултатите от дейността на структурата през 2012 г.

От 11.00 часа в Националния военноисторически музей ще се проведе среща между родственици на Васил Левски и деца от столични училища.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. „Граф Игнатиев” № 4, ет. 3, професор Андрей Пантев ще изнесе лекция на тема: „Освобождението на България като европейско събитие”.

От 12.00 ч. в централата на ВМРО (гр. София, ул. „Пиротска“ 5, ет. 5) ръководството на партията ще даде пресконференция във връзка с протестната вълна, заляла цялата страна.

От 12.30 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” ще бъдат отворени офертите за надзор на лот 2 от автомагистрала „Струма”.

От 13.00 часа в Централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски” 134 ще се проведе пресконференция на партията.

От 13.30 ч. пред сградата на президентството ще се проведе мирна демонстрация в подкрепа на искането за налагане на вето върху закона за предучилищното и училищното образование. Демонстрацията се организира от Национален съюз „Единство”.

От 13.30 часа в 119 СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“ в София ще се проведе открит урок по безопасен Интернет за учениците.

От 14.30 часа в централата на БСП на ул. „Позитано”20 в София ще се проведе пресконференция след заседание на ИБ на НС на БСП.

От 18.00 часа в Голямата зала на БАН ще се състои вечер по повод 6-годишнината от раздялата с големия писател, учен и общественик проф. Марко Семов и връчване на Наградата за ярко присъствие в духовния живот на нацията „Проф. Марко Семов”.

От 12.15 часа в пресклуба на БТА Драматичен театър-Видин ще даде пресконференция по повод премиерата на спектакъла "От бесилото към безсмъртието или за Левски и Свободата".

От 12.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема „Автомобилите в България ще имат нова екстра - “АЕИ сертификат с гаранция”.

От 13.30 часа в пресклуба на БТА ПП „Свободен народ” ще даде пресконференция на тема: „Свободен народ” иска незабавната оставка на правителството.

От 14.30 часа в пресклуба на БТА ПП „Нова алтернатива” ще даде пресконференция на тема: „Какво съдържа приватизационният договор на едно от ЕРП-ата?

Висшият експертен екологичен съвет (ВЕЕС) към екоминистерството ще заседава дали да приеме промени в плана за управление на Национален парк Пирин.