Добро утро във вторник!

Мисия Пловдив

19-02-2013, 06:36

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Петър Петров

Всичко от Автора

Пловдивчани окупират за десети ден EVN, отдават чест на Апостола

Добро утро, Пловдив! Днес е дата с огромно значение за всеки един българин – 19 февруари.

Тази година отбелязваме точно 140 години от обесването на Апостола на свободата.  Да сведем глава в знак на признателност и уважение към един от най-достойните ни и големи исторически личностти. Чествания ще има през целия ден – вижте програмата им.

Учениците от ОУ "Стоян Михайловски" ще почетат паметта на Васил Левски с любопитно спортно състезание. Те организират надпревара под мотото "Лъвски скок". Началото е в 10.00 часа, мястото - спортната зала на училището.

Днес от 14 часа в Пловдивския апелативен съд започва второто заседание по делото "Белнейски". Разпитани ще бъдат двама ключови свидетели, за които се предполага, че ще обърнат хода на делото. Казусът се гледа за втори път от този съд, след като беше върнат от Върховния касационен. 7 години след жестокото убийство единствен обвиняем е 33-годишният Лазар Колев. Четете още за едно от най-големите дела в Plovdivutre.bg.

Пловдивчани, не забравяйте и похода на справедливостта. Днес точно в 17 часа ще се проведе десетия протест срещу монополиста EVN! Бъдете съпричастни! От централата на дружеството шествието ще се отправи към паметника на Васил Левски на Бунарджика, за да почете паметта на Апостола на свободата.