Найденова дръпна лесен жребий за Индия

Спорт

19-02-2013, 08:40

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Пловдивската тенисистка започва срещу участничка с „уайлд карт”

Третата ракета на България при жените – Александрина Найденова, изтегли сравнително лек жребий за започващия в Музафарнагар (Индия) тенис турнир с награден фонд 25 000 долара. 20-годишната пловдивчанка е поставена под №3 в основната схема и в първия кръг ще играе срещу доста по-слаба съперничка.

Това е допуснатата с „уайлд карт” индийка Реша Чандак, която е пълна анонимничка в тениса и до момента няма класиране в ранглистата.

Припомняме, че Алекс е №275 в света, само на 5 позиции от рекордното й подреждане в досегашната кариера.

На двойки обаче нашето момиче е 206-а в ранглистата на WTA. В Индия Найденова ще играе на двойки в тандем с представителката на домакините Швета Рана, която е 917-а. Именно заради това двете бяха допуснати от домакините с „уайлд карт”, но още в първия кръг ще излязат срещу водачките в схемата Плипуеч и Лерпитаксинчай от Тайланд.

Тази седмица ще има сериозно пловдивско присъствние в турнири на ITF. При жените Юлия Стаматова стартира от основната схема на надпреварата в Анталия (Турция) с награден фонд 10 000 долара. Там ще бъде и първата ракета на Локомотив (Пд) при мъжете Димитър Кузманов – Мико.

Републиканският шампион от миналата година - Александър Лазов, стартира от основната схема в Майорка (Испания), също с награден фонд от 10 000 долара.